![]() |
Maydanoz Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Sosu TarifiMaydanoz sosu 2 bağ maydanoz, 2-4 diş sarmısak, tuz, 2 yemek kaşığı soyulmuş badem, 40 g parmesan rendesi, 10 yemek kaşığı zeytinyağı Maydanozu yıkayarak kurulayın, yapraklarını koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz Sosu 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı curry (özel Hint baharat karışımı) 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 olgun domates (çekirdekleri çıkarılıp, küçük küpler halinde doğranmış) 1 demet maydanoz (yaprakları ayıklanıp, iri doğranmış) Sosu hazırlamak için, bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Maydanoz Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Sosu TarifiMaydanoz Sosu Tarifi 10 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) 400 gr (2 su bardağı) beşamel sos (sıcak) 1 çorba kaşığı krema 1 fiske pul kırmızıbiber Beşamel sosu, bir kaseye boşaltınız ![]() Orta boy bir tencereye, dibinden 1,5 cm yükseklikte su koyunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, maydanozları delikli kepçeyle ince tel süzgece çıkarınız ![]() ![]() Tel süzgeçteki maydanozları beşamel sosa katıp, krema ve pul kırmızıbiberi ekleyerek iyice karıştırınız ![]() ![]() Sosu, ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz ![]() Not: Bu lezzetli yeşil sosu, balık yada daha hafif et yemekleriyle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|