Hareli Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hareli Pasta![]() Malzemeler:TABAN - 125gr margarin (eritmeden)- 300gr un- 50gr şeker- 1 yumurta - 1 tatlı kaşığı kabartma tozuKREMA - 125gr margarin (eritmeden)- 5 yumurta - 250gr şeker- 750gr Speisequark (ya da alternatif)- 1 paket vanilyali pudding - 1/2 çorba kaşığı kakao (arzuya göre miktar değişebilir) Hazırlanışı: 1- Şekeri, yumurtayı, margarini, unu ve kabartma tozunu iyice karıştırarak tabanı hazırlayın Yağlanmış kelepçeli kalıba (28cmlik)yerleştirerek, kenarlarını 2cm kadar yukarı çekin Elinizle düzeltin![]() 2- Fırını 175° Cye ısıtın ![]() 3- Krema malzemelerini mixerle çırparak hafif akışkan bir krema hazırlayın Kremanın 1/4′ünü ayırın ve kakao ile karıştırın Tart hamurunun tam ortasına 2 kepçe beyaz krema dökün Beyaz kremanın tam ortasına gelecek şekilde 1 çorba kaşığı kakaolu krema dökün Bütün malzeme bitene kadar bu şekilde çalışın Isınmış fırında 1 saat pişirin Kesmeden önce 2 saat bekletin![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|