Çilekli Tartolet Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tartolet TarifiÇilekli Tartolet Tarifi Malzemesi: 1 Çorba kaşığı şeker 1 kg çilek 1/2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık 2 adet portakal 1/2 paket vanilya, 500 gr un 2 adet yumurta 40 gr maya 1 çay kaşığı şeker 2 çorba kaşığı yağ 1/2 bardak su 4 tutam limon kabuğu rendesi 1,5 kahve kaşığı tuz 1 bardak ılık su Hazırlanışı: Unu eledikten sonra ortasını açın Ortasına mayayı koyarak biraz da su katın Etrafından kısım kısım un alarak hamur yapın En sonunda bütün kalan unu onların üstüne atın ve bırakın Altta kalan maya, üstteki unları çatlatınca, hamuru tekrar açın Etrafına da şeker ve tuz, orta bölümüne de yumurta kırarak, yağ ve limon kabuğu rendesi ilâve edin Suyun diğer kısmını katarak yumuşak bir hamur yapın İnce olarak açın Oişli nemse kalıbı ile keserek yağlanmış kalıplara yerleştirin İçlerine birer ince kağıt yerleştirin Orta ısrtı fırında pişirin Soğuduktan sonra, üzerine dilim dilim kesilmiş portakal dilimlerini, onun üstüne de çilekleri yerleştirin Üstüne vanilya ve pudra şekeri serpin Tartöletin içlerini krem şantîy ile doldurun Üstünü de süsleyin, yeşil fıstık serpin ve servis yapın
|
|
Çilekli Tartolet Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tartolet TarifiÇilekli Tartolet Tarifi 400 gram dondurulmuş tart hamuru 150 gram (3/4 su bardağı) pirinç 2,5 dl (1 su bardağı) süt 1 çay kaşığı toz tarçın 100 gram (2/5 su bardağı) tozşeker 3 yumurta 1 paket vanilya 100 gram çilek ![]() 1 Tart hamurunu oda sıcaklığında çözülmeye bırakın Pirinci, yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzün Süt ve tarçınla birlikte bir kaba koyun Suyunu çekene kadar pişirip başka bir kaba alın İki yumurtanın sarısını ayırıp bir paket vanilyayla çırpın Tozşekeri, bir bütün yumurtayı, vanilyalı yumurta sarısını ve çilekleri ilave edip çırpmaya devam edin 2 Hamuru unlu bir yüzeye yayın Yağlanmış 12 adet tart kalıbıyla bu hamurdan tartlar yapın İçlerini pirinç doldurup önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20 dakika bekletin Tartları çıkarıp soğumaya bırakın 3 Her birinin üstünü çilekle süsleyip süzgeçten geçirilmiş pudra şekeri gezdirin Artık servis yapabilirsiniz
|
|
|
|