Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, suflesi, tarifi

Erik Suflesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Suflesi Tarifi



Erik Suflesi Tarifi

60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı galeta unu

350 gr erik (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)

2 çorba kaşığı soğuk su

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

60 gr (1/2 su bardağı) un

1+1/4 su bardağı süt (kaynamadan ısıtılmış)

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

1 limonun suyu

5 yumurtanın sarısı

6 yumurtanın akı

7 su bardaklık bir sufle kabının dibini ve kenarlarını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız İçine galeta ununu serpip bir kenara bırakınız

Erikleri orta boy bir tencereye koyup, üstlerine 1/4 su bardağı şekeri ve suyu dökünüz Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunuz Erikleri 10-15 dakika, şekilleri bozulmadan yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indiriniz

Delikli bir kepçe ile erikleri tencereden alıp, kesik kenarları alta gelecek biçimde sufle kabına dizerek bir kenara bırakınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız

Kalan 4 çorba kaşığı yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz

Tencereyi ateşten indirip, unu tahta bir kaşıkla karıştırarak katınız

Sütü de azar azar sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtup bu karışımı sürekli karıştırarak 2 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip kalan 1/4 su bardağı şekeri, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini katınız Yumurta sarılarını da teker teker, karıştırarak ekleyiniz Tencereyi bir kenara koyup, yumurtalı karışımın hafif soğumasını bekleyiniz

Büyük bir kasede yumurta aklarını bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar çırpınız

Yumurta aklarını madeni bir kaşıkla tenceredeki yumurta sarılı karışıma karıştırarak katınız Bu karışımı sufle kabındaki eriklerin üstüne döküp kabı fırının orta katına sürünüz Sufleyi 30-35 dakika kabarıp, hafif kahverengileşene kadar pişiriniz Sufleyi fırından alıp hemen servis ediniz

Not: Erik suflesi fırından çıkar çıkmaz servis edilmelidir Olgun har dak eriği, kırmızı erik ve mürdür eriğiyle hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.