Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırTatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: ? 3,5 çay fincanı un ![]() ? 100 gr erimiş margarin ? 1 çay b sıvıyağ? 1 çay b süt? 1 paket kabartma tozu ? 2 yemek k pudra şekeri? 2 yumurta sarısı iç harcı için: ? 1 çay fincanı reçel ? 3 yemek k fındıküzeri için: ? toz yeşil fıstık ? reçel şurubu Hazırlanışı Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, margarini ve yumurta sarısını ilave edelim elimizle karıştıralım Süt, sıvıyağı, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri katıp yoğuralım![]() Kıvama gelen (kulak memesi yumuşaklığında olacak) hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde açalım içine reçel sürelim üzerine file badem alalım ve kapatalım![]() Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar tutalım ![]() Pişen poğaçaları servis tabağına alalım, üzerine reçel şurubu sürüp toz yeşil fıstık serpip servise sunabilirsiniz ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|