Parfenes Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parfenes TarifiParfenes Tarifi 1 paket pötübör bisküvi 2 paket sade kremşanti 1 paket pınar labne 1 su bardağı damla çikolata 1,5 su bardağı süt ŞURUBU İÇİN 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nescafe 2 tatlı kaşığı toz şeker KROKANIN YAPILIŞI 3 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur karamel olana kadar eritilir içine 1 su bardağı file fındık eklenir tezgahın üzerine yağlı kağıt serilir karışım ince bir tabaka halinde yağlı kağıdın üzerine dökülüp soğutulur sütün içine 2 paket kremşanti katılıp iyice çırpılır içine 1 paket pınar labne eklenerek karıştırılır damla çikolata da eklenir 20 cm'lik dikdörtgen borcamın içine kremşantiden 2-3 kaşık sürülür bisküviler teker teker şuruba batırılarak borcama 3 tane yanyana gelecek şekilde dizilir tekrar üzerine kremşantiden sürülür bu şekilde bisküviler 3 kat olana kadar devam edilir en son kalan kremşanti ile üzeri kaplanır üzerine fındıklı krokan kırılarak serpiştirilir
|
|
|
|