![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli Malzemesi: 750 gr ![]() ![]() İncirlerin kabuklarını traş edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli MALZEMELER 1 kilogram olgunlaşmamış küçük incir 2 kilogram tozşeker 1 adet limon YAPILIŞ TARİFİ Kabukları soyulmuş olarak satın aldığınız incirleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Haşlanan acı suyu dökün ![]() ![]() Diğer tarafta toz şeker ile şerbeti kaynatıp içine 1 adet limonun suyunu ilave edin ![]() Kaynayan şerbete haşlanmış incirleri atıp 30 dakika kısık ateşte kaynatın ve ateşten alın |
![]() |
![]() |
![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli Tarifi Malzemeler: 500 gr incir 500 gr tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 3-4 diş karanfil Hazırlanışı İncirlerin kabuğunu soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli Tarifi1 kg reçellik taze incir (kabukları soyulmuş) sıcak su 1 kg (4 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 3 çorba kaşığı limon suyu İncirleri büyük bir kaba koyup üstlerini örtecek kadar sıcak su ekledikten sonra, 2-3 dakika kapta bekletiniz ![]() İncirleri kaptan çıkarıp, kâğıt peçete üstünde kuruladıktan sonra, bir tahta üstünde keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayınız ![]() Doğranmış incirleri su bardağı ile ölçüp bir tencereye aktarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp tamamen soğumasını bekleyiniz ![]() ![]() Kavanozları kuru, karanlık ve serin bir yerde saklayıp gerektikçe dilediğiniz ölçüde servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli TarifiİNCİR REÇELİ 1 kg reçellik incir 750 gram tozşeker 1 adet limon İncirleri bıçak yardımıyla soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İNCİR ŞÖLENİ Malzemeler 500 gram kuru incir 100'er gram ceviz ve badem 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su Sosu için: 100 gram incir 2 su bardağı süt Üzeri için: 50 gram Antep fıstığı ve kaymak İncirlerin uç kısımlarını keserek, su dolu bir kapta 20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler 1 Kg ![]() 2 Kg ![]() 3 Su Bardağı Su 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tarifi Şekerleri tencereye koyup suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|