Avunya Mantısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Avunya MantısıAvunya Mantısı Avunya Mantısı (4 Kişilik) Malzemeler 1/2 Kg Erişte 1 Kase Nohut 2 Çorba Kaşığı tereyağı 250 gr Kuşbaşı Et 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Su Bardağı Yoğurt 3 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber Kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Erişteyi tuzlu suda haşlayın Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin![]() Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın Tuzunu ve karabiberi ayarlayın Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın Mantının üzerine gezdirip servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|