Fındık Ve Çikolata Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Ve Çikolata Tatlısı TarifiFındık ve Çikolata Tatlısı Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 125 gr sütsüz (bitter) çikolata 2 çorba kaşığı su 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 125 gr (1 su bardağı) kendi kendine kabaran un kahve kaşığının ucuyla tuz 2 yumurta 60 gr (1/3 su bardağı) fındık (ince kıyılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız 20 cm'lik bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız Çikolata, su ve tereyağı orta boy bir tencereye koyup hafif ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak eritiniz Tencereyi ateşten alınız Şeker ve vanilya esansını ekleyip soğuması için bir kenara bırakınız Orta boy bir kaseye unu eleyip tuzu katınız; çikolata karışımını yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz İyice çırpınız Son olarak kıyılmış fındığı katıp, karışımı yağlamış olduğunuz tepsiye boşaltınız 30-35 dakika, bir bıçak batırdığınız zaman temiz çıkana kadar, pişiriniz Soğuyunca karelere kesip servis ediniz Not: Bu Amerikan tatlısı karelere kesilip çay ya da dondurma ile servis edilir
|
|
|
|