Bademli Revani Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Revani TarifiBademli revani 8 kişilik Malzemesi 2 5 çorba kaşığı margarin 100 gr çekilmiş badem 4 5 kahve fincanı irmik 1 kahve fincanı un, 9 yumurta 3 5 kahve fincanı tozşeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı tuz Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker, 3 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Süsleme için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi 25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın
|
|
Bademli Revani Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Revani TarifiBademli Revani Tarifi Malzemeler;
[*]Bir küçük kaba, bir bardak su ile 100 gram iç badem koyarak, ancak 3-4 taşım kaynatarak ve ateşten alarak suyunu dökmeli, bademlerin iç kabuklarını soymalı, sonra da bademleri en çok iri pirinç büyüklüğünde olmak üzere bıçakla küçük parçalara ayırmalı ve bir kenara bırakmalıdır [*]Sonra diğer tenceredeki yumurta beyazlarına, 1 tutam tuz koyarak yumurta akları kar gibi beyaz ve çok koyu bir köpük haline gelinceye dek aşağı-yukarı 15 dakika hiç durmadan telle dövmelidir [*]yumurta aklarının dövülmesi sona erince; yumurta sarısı tenceresine, her ikisi de birbirleriyle harmanlanmış, yani karıştırılmış 4 5 kahve fincanı irmik ile bir kahve fincanı un, köpük haline gelmiş olan yumurta akları ve kıyılmış bademleri de katarak, hepsi ancak birbirleriyle harmanlanıncaya dek, tahta kaşıkla karıştırılmalı, sonra da bunlara, erimiş fakat soğuk bir halde bir kahve fincanı da tereyağı koyarak, tekrar karıştırılmalı, yağı yedirdikten sonra bu hamuru, içi yağlanmış ve hafifçe unlanmış olan tepsiye dökmeli ve orta ısıdaki fırında aşağı-yukarı bir saat pişirmelidir [*]Hamur fırından çıkacağına yakın, bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 5 bardak su ile 1 çorba kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırmalı, şekerin su içinde erimesini sağlamalı, sonra da bu şekerli suyu kendi halinde 10 dakika kadar kaynatarak orta koyulukta bir şurup yapmalıdır [*]Revani hamuru pişince fırından alarak, buna hemen, kaynar bir halde olan orta koyuluktaki şurubu ilave ederek içirmeli ve revani bir saat kadar ılındıktan sonra tepsinin üstüne bir tabak kapatmalı ve altüst ederek revaniyi tabağa almalı ve iyice soğuduktan sonra servise sunulmalıdır Not 1 : Revani ertesi gün servis edilirse daha nefis olur![]() Not 2 : Malzeleri eşit oranda azaltarak ya da artırarak istediğiniz kadar revani yapabilirsiniz
|
|
Bademli Revani Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Revani Tarifi2 adet yumurta 2 su bardagı toz seker 2 su bardagı irmik 2 su bardagı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanılya 1 su bardagı 3 su bardagı kıyılmış badem 3 su bardağı toz şeker Su Önce şerbeti hazırlayın Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin Şimdi tatlının hamurun hazırlayın Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri ekleyin ve çırpın Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin Soğumuş şerbeti üstüne gezdirip bademlerle süsleyip, en az 20 dakika bekletip servis yapın
|
|
|
|