Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, revani, tarifi

Bademli Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani Tarifi



Bademli revani

8 kişilik Malzemesi
25 çorba kaşığı margarin
100 gr çekilmiş badem
45 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un,
9 yumurta
35 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker,
35 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süsleme için:
2 çorba kaşığı hindistancevizi

25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun
Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın
Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Bademli Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani Tarifi



Bademli Revani Tarifi

Malzemeler;
  • 250 gram irmik
  • 50 gram un
  • 250 gram toz şeker
  • 60 gram tereyağı
  • 9 adet yumurta
  • 1 küçük limon kabuğu rendesi
  • 100 gram iç badem
  • 1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için;
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
Şurubu için;
  • 950 gram toz şeker
  • 800 gram su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı;[*]Revani karışımını üçte iki kısmına kadar alabilecek, yani 24-25 santimetre çapındaki kenarlı yuvarlak bir tepsinin altını yarım çorba kaşığı yağla iyice yağladıktan sonra buna 1 çorba kaşığı da un serperek tepsiyi oynatmalı, un tepsisinin her bir tarafına yayılarak yapışmasını sağlamalı, sonra da tepsiyi ters çevirerek yanlarına vurmalı, fazla yapışmış olan unların dökülmesini sağlamalı, sonra da yağlanmış ve unlanmış tepsiyi bir tarafa bırakmalıdır[*]Bir küçük kaba, bir bardak su ile 100 gram iç badem koyarak, ancak 3-4 taşım kaynatarak ve ateşten alarak suyunu dökmeli, bademlerin iç kabuklarını soymalı, sonra da bademleri en çok iri pirinç büyüklüğünde olmak üzere bıçakla küçük parçalara ayırmalı ve bir kenara bırakmalıdır[*]Sonra diğer tenceredeki yumurta beyazlarına, 1 tutam tuz koyarak yumurta akları kar gibi beyaz ve çok koyu bir köpük haline gelinceye dek aşağı-yukarı 15 dakika hiç durmadan telle dövmelidir[*]yumurta aklarının dövülmesi sona erince; yumurta sarısı tenceresine, her ikisi de birbirleriyle harmanlanmış, yani karıştırılmış 45 kahve fincanı irmik ile bir kahve fincanı un, köpük haline gelmiş olan yumurta akları ve kıyılmış bademleri de katarak, hepsi ancak birbirleriyle harmanlanıncaya dek, tahta kaşıkla karıştırılmalı, sonra da bunlara, erimiş fakat soğuk bir halde bir kahve fincanı da tereyağı koyarak, tekrar karıştırılmalı, yağı yedirdikten sonra bu hamuru, içi yağlanmış ve hafifçe unlanmış olan tepsiye dökmeli ve orta ısıdaki fırında aşağı-yukarı bir saat pişirmelidir[*]Hamur fırından çıkacağına yakın, bir tencereye 4 bardak toz şeker, 35 bardak su ile 1 çorba kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırmalı, şekerin su içinde erimesini sağlamalı, sonra da bu şekerli suyu kendi halinde 10 dakika kadar kaynatarak orta koyulukta bir şurup yapmalıdır[*]Revani hamuru pişince fırından alarak, buna hemen, kaynar bir halde olan orta koyuluktaki şurubu ilave ederek içirmeli ve revani bir saat kadar ılındıktan sonra tepsinin üstüne bir tabak kapatmalı ve altüst ederek revaniyi tabağa almalı ve iyice soğuduktan sonra servise sunulmalıdır Not 1 : Revani ertesi gün servis edilirse daha nefis olur

Not 2 : Malzeleri eşit oranda azaltarak ya da artırarak istediğiniz kadar revani yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Bademli Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani Tarifi



2 adet yumurta

2 su bardagı toz seker

2 su bardagı irmik

2 su bardagı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanılya

1 su bardagı

3 su bardagı kıyılmış badem

3 su bardağı toz şeker

Su

Önce şerbeti hazırlayın Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin Şimdi tatlının hamurun hazırlayın Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri ekleyin ve çırpın Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin Soğumuş şerbeti üstüne gezdirip bademlerle süsleyip, en az 20 dakika bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.