Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiGül Reçeli Tarifi Kullanılacak Malzemeler 3 su bardağı dolusu kokulu (Isparta gülü) gül yaprağı 1,5 kg toz şeker 1 adet limon 1 su bardağı su Hazırlanma Şekli Gül yapraklarını yıkayın bir tencereye koyun Üzerine bir su bardağı şeker dökün Şekerle gül yapraklarını ovun 5 dakika öyle bırakın Reçel yaptığınız tencereye alın Kalan şekeri ilave edin Bir su bardağı su koyun Kısık ateşte pişirin Oluşan köpükleri delikli bir kepçeyle alın Olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla alıp tabağa damlatın Reçel suyu dağılmıyorsa olmuş demektir Olmasından beş dakika önce limon suyu atın Ateşten alıp kuru kavanozlara alıp soğutun Sonra kavonozların kapaklarını örtün
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiGül Reçeli Malzemesi: 225 gr reçellik gül, 6 bardak toz şeker, 3 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Reçellik güllerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın Sonra ince ince kıyın Bir tencereye 3 bardak su koyarak gülleri de ilave edin Tencerenin ağzı açık olarak, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın Sık sık karıştırın Şurup koyulaşınca, limon suyunu ilave edin İki taşım daha kaynatın Reçelin kıvama geldiğini anlamak için bir kaşıkla alıp, su dolu çay bardağına damlatın Toparlanıp camlaşıyorsa, kıvamını bulmuş demektir Tencereyi ateşten alıp, soğutun Kapaklı kavanozlara doldurun
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiGÜL REÇELİ Malzeme : 800 gr gül yaprağı 600 gr su 1300 gr toz şeker Yarım limonun suyu Yapılışı: Gül yapraklarının beyaz kısımları makasla kesilir Bir cam kabın içine bir sıra toz şeker bir sıra gül yaprağı konarak kat kat istif edilir Ağzına bir bez örtülüp kapağı da kapanır Beri yanda gülün kırpılan beyazları da bir kapaklı kâseye konup üzerine 600 gram kaynar su dökülerek bunun da ağzına hemen bir ıslak bez örtülüp kapağı kapatılır İki gün sonra gülün ağzı açılıp hamur gibi yoğrularak gene kapatılır Bir gün sonra bu süzülüp, şeker bu su ile kestirilip şurup kıvamına gelince, gül yaprakları ilâve edilip kaynatılır Kıvama gelince limonun suyu da katılıp bir taşım daha kaynattıktan sonra tencere ateşten alınır ve soğumaya bırakılır, ılık iken kavanozlara taksim edilir
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiGül Reçeli Reçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg reçel için yeterlidir Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır 2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli Tarifiserkan ıspartadan gül yollada recel yapalım:)) yapınca sana veririm bak:) |
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli Tarifioooooooooooo tşk ederim kraliçem anneme hmn söyliyim bari )))çok thanks kraliçem |
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli Tarifievet daha 2-3 gündür çıktı güller toplanmaya başlanıldı tazecik mis gibi olur valla ben hemen yarın sabah toplarım ve hemen atarım sana evimizin karsı tarafları gül bahçeleri hepp anlaştık ![]()
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiGül Reçeli Tarifi MALZEMESİ 250 gr kokulu pembe gül 1 limon 2 kg şeker YAPILIŞI Gül yapraklarını yıkayıp beyaz kısımlarını kesiniz Üzerine bir su bardağı şeker koyup, iyice ovunuz (Kokusunun artması için ) Kalan şekeri temiz bakır bir tencereye koyup, kıvamlı şurup hazırlayınız Ovduğunuz gül yapraklarını ve çıkan şekerli suyu şuruba koyup, kıvamı gelinceye kadar kaynatınız İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alınız Beş dakika sonra kavanoza koyup soğutunuz Reçel soğuyunca kapağını kapatıp, serin yere koyunuz
|
|
Gül Reçeli Tarifi |
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli TarifiReçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg reçel için yeterlidir Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır 2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
|
|
|
|