Vanilyalı Pandispanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Pandispanya![]() Malzemeler: 8 yumurta 5 çorba k un11 çorba k toz şekeryarım çay b sıcak su1 p vanilyaHAZIRLANIŞI: 8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır ![]() toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarakköpürtülür daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir hazırlanan pandispanyahamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede yaklaşık 40 dk pişirilir içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişneile ara katları lezzetlendirdik evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım![]() ![]() ![]() |
|
|
|