Bayram Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Pastası TarifiBayram Pastası Tarifi Gereçler: 1/2 ölçü Badem Kreması 300 gr kuru üzüm 200 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 3 yumurta, 150 gr tereyağı 150 gr şeker Üstü: 1 yumurta akı, sarısı ayırılmış 1 çay kaşığı su 150 gr şeker 1 çay kaşığı gliserin 1 civciv Çikolatadan yumurtalar 7,5 cm genişliğinde 1 m altın renkli kurdele 18 cm çapındaki kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın Bir sicimle kalıbın çevresini ölçün ve eş uzunlukta kesip, sicimi ayırın Badem Kremasının yarısını kek kalıbının büyüklüğünde açın Üzüm kurularını, portakal, limon kabuklarını ince doğrayarak, kiraz şekerlemelerini, portakal kabuğu rendesi ve suyunu geniş bir kapta karıştırın Başka bir kapta, un, baking powder ve tarçını karıştırıp, yumurtaları, şekeri ve yağı ekleyip iyice karıştırın 1-2 dakika karışım düzgün bir görünüm alana dek çırpın Meyve karışımını da buna katıp, iyice karıştırın Bu karışımın yarısını hazırlanan kalıba boşaltıp, üstünü bir kaşığın tersi ile düzeltin Badem Kremasından kekin boyutuna göre açtığınız daireyi de karışımın üstüne koyun Kalan kek karışımını da açtığınız daireyi de karışımın üstüne koyun Kalan kek karışımını da Badem Kremasının üstüne düzgün bir biçimde yayın Önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 3 saat ya da kek kalfbın kenarlarından çekilmeye başlayana dek pişirin Parmak uçlarınızla kekin üstüne bastırdığınızda, tekrar eski kabarıklığına dönecek duruma gelmiş olmalıdır Yumurta sarısını su ile çırpın Bu arada kalan Bacf&m Kremasını üçe ayırıp, her bir parçayı elinizde rulo haline getirin Rulolarınızın uzunluğu kalıbın çevresine göre kestiğiniz sicime eş olmalıdır Bu üç ruloyu saç örgüsü biçiminde örün Bu örgüyü pişmiş kekinizin üstüne yerleştirip, çırptığınız yumurta sarısı ve su karışımını üstüne sürün Kekin üstü yeterince kızarmışsa, örgülerin arasına kekin üstüne alüminyum kağıt koyup, 10 dakika daha fırında tutun Badem Kremasından oluşan örgü pembeleşince fırından alın Üstünü süslemek için, yumurta akını şeker ve gliserin ile çırpın Kekin üstüne yayıp, kurumaya bırakın Oyuncak ya da şekerden yapılmış civcivinizi ve çikolata yumurtaları göze hoş gelecek bir şekilde kekinizin üstüne yerleştirin Kurdeleyi, keki çevreleyecek uzunlukta kesip, kekin üstüne tutturun
|
|
|
|