Kolay Elmalı Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Elmalı Tart TarifiKolay Elmalı Tart Tarifi Kullanılan malzemeler 300 gr dilimlenmiş Amasya elması 3 yumurta 120 gr sade un 330 ml süt 150 gr şeker Fırını önceden 180°C'ye ısıtın Dilimlenmiş elmaları yağlanmış ve unlanmış 30 cm'lik bir tart kalıbının dizine düzgünce dizin Yumurtaları, sütü ve şekeri mikserde karıştırın, en son unu ekleyin iyice karıştırın Karışımı turta kalıbındaki meyvelerin üzerine dökün 40 dakika fırında pişirin Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın
|
|
Kolay Elmalı Tart Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Elmalı Tart TarifiKolay Elmalı Tart Tarifi Hamur için: 1 su bardağı un Yarım su bardağı pudra şekeri 3 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 4 adet ekşi elma Sos için: 1 su bardağı tereyağı 3 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı dolusu yumurta Hamur için verilen malzemeleri bir kapta karıştırın, özleşene dek yoğurun 1 saat kadar buzdolabında bekletin 3 mm kalınlığında açın Tart kalıbına döşeyin Elmaların kabuklarını soyun Çekirdek yataklarım çıkarın Çok ince dilimler halinde doğrayın Hamurun üzerini elma dilimleri ile kaplayın Sos için; tereyağını bir tencerede eritin Şeker ve yarım su bardağı dolusu yumurtayı ekleyin Elmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Arzuya göre üzerine jöle sürüp, servis yapın
|
|
|
|