Karbeyazlı Ayva Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karbeyazlı Ayva Tatlısı TarifiKarbeyazlı Ayva Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 ayva 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz Muhallebisi için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı pirinç unu Karbeyazı için: 2 yumurta akı 2 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı İlk olarak 2 adet ayvayı rendeleyin Tencereye rendelenmiş ayvaları ilave edin Üzerine 1 su bardağı su ilave edin İlk önce su ile ayvalar pişsin Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip ayvaları yumuşatın Muhallebisi için tencereye 4 su bardağı sütü alın Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı pirinç unu ilave edin![]() Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin Ayvalar iyice piştikten sonra üzerine tarçın ilave edin ve karıştırın Fırın kabına ayvaları alın Üzerine iri kırılmış ceviz parçaları ilave edin Cevizin üzerine muhallebiyi ilave edin Tatlıyı soğumaya bırakın Tatlının karbeyazı için bir kapta 2 adet yumurta akını ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip mikserle çırpın Tatlının muhalebinin üzerine karbeyazı ilave edin Tatlının üzerini fırında kızartın Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartıp servis edin
|
|
|
|