Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, cevizli, hazir, tarifi, yufkadan

Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi



Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo baklavalık ince yufka,
250 gram tereyağı,
1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi,
650 gram toz şekeri,
1 limonun suyu,
1+1/2 bardak su

Yapımı : Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur Çok keskin bir bıçakla yufkalar 20 santim çapında bir tepsiye göre yuvarlak yuvarlak kesilir Sonra bu yufkalardan bir dilimi, içi tereyağına bulanmış tepsiye serilir Sonra hafifçe eritilmiş yağdan yarım çorba kaşığı kadar alınır ve bu yufka yaprağının üzeri yağlanır, ikinci bir yufka yaprağı serilir Bunun üstü de aynı biçimde yağlanır Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir Bunun da üzeri yağlanır Böylece yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir Yufkaların serilmesi işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkaların dibine kadar ulaşacak biçimde dört köşe ya da baklava biçiminde yufkalar kesilir Sonra tepsi orta ısılı bir fırına konur ve yufkaların üzerleri pembe bir renk alıncaya kadar yani bir saat kadar baklava pişirilir
Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir
Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür Şerbet üzerlerine azar azar dökülerek yedirilir
Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi



Malzeme:
Yarım kg baklava yufkası
1 paket margarin
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
Şurubu:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon

Yapılışı:
Yufkaları düzgünce tepsiye yayın Her yufkanın arasını erittiğiniz yağ ile yağlayın Ortasına dövülmüş cevizi yayıp kalan yufkaları da diğerleri gibi aralarını yağlayarak dizin Kenara taşan parçaları bıçakla kesip, baklavanın aralarına koyun Artan yağı en üstüne döküp baklavayı kesin ve fırına verin Soğuk baklavaya sıcak şerbet dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.