![]() |
Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazir Yufkadan Cevizli Baklava TarifiKullanılacak malzeme: 1/2 kilo baklavalık ince yufka, 250 gram tereyağı, 1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi, 650 gram toz şekeri, 1 limonun suyu, 1+1/2 bardak su ![]() Yapımı : Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir ![]() Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur ![]() ![]() ![]() Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazir Yufkadan Cevizli Baklava TarifiMalzeme: Yarım kg ![]() 1 paket margarin 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş) Şurubu: 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon Yapılışı: Yufkaları düzgünce tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|