Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, kalbi, tarifi, yumuşak

Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi



Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi

Malzemeler :
400 Gr Tel Kadayıf
1 Çay B Sıvıyağ

Muhallebisi İçin
2 Su B Süt
1 Çay B Toz Şeker
1 Tatlı K Pirinç Unu
1 Tatlı K Nişasta
1 Limon Kabuğu

Şerbeti İçin:
2,5 Su B Toz Şeker
2 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince doğrayın Sıvıyağ dökerek harmanlayın Yağlanmış yuvarlak, ortası çukur kalıba koyup elinizle iyice bastırın Dilerseniz ortasına toz fındık ya da ceviz koyabilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Sütü tencereye alın

Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirin Topaklanmaması için sürekli karıştırmalısınız Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün

Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına ters çevirin Ortasındaki boşluğa kremayı dökün Üzerine de limon kabuğu rendeleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.