Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kase, kreması, muzlu, tarifi

Muzlu Kase Kreması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Kase Kreması Tarifi



Muzlu Kase Kreması Tarifi

7 bardak süt
300 gr toz şeker
1/2 kahve fincanı nişasta
1/2 kahve fincanı pirinç unu
3 yumurta sarısı
4 damla muz esansı

Bir tencereye süt ile şekerin yarısı koyulduktan sonra, süt savrularak 20 dakika kaynatılır
öbür yandan başka bir tencereye 3 yumurta sarısı, 3 - 4 damla muz esansı ile kalan bütün şeker koyularak beş dakika kadar çırpılır Sonra da bu karışıma 25 gram nişasta ile 25 gram da pirinç unu katılarak, iyice karıştırılarak hepsi birbirine yedirilir (Esansın 4 damladan fazla olmamasına dikkat edilmelidir Aksi halde krema acı olur)
Sonra bu karışıma savurarak kaynatılmış olan şekerli sıcak süt de azar azar katılır ve tekrar karıştırmak suretiyle süt de karışıma yedirildikten sonra, krema düğün çorbası koyuluğunda bir kıvama gelinceye kadar, orta ısıdaki ateşte telle dövülerek pişirilir Tencere ateşten alınarak kâselere bölünür ve soğuduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.