Mandalina Jöleli Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Jöleli Pasta TarifiMandalina jöleli pasta Tarifi 1 su bardağı un, 1/3 su bardağı toz şeker, 50 gram margarin, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı mandalina kabuğu rendesi, 1 paket mandalinalı veya portakallı jöle, 5-6 adet mandalina Unu, tozşekerle beraber karıştırın Ardından küp küp kesilmiş margarini ekleyin Yumurtayı ve mandalina kabuğu rendesini katıp, yoğurun Bu hamuru, dikdörtgen şeklindeki önceden yağlanmış bir kek kalıbına yayın 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin Pişen hamuru fırından alın ve kalıbından çıkarın Kalıbın içini streç folyo ile kaplayın ve pişen hamuru tekrar içine yerleştirin Mandalinaların kabuklarını soyun ve mandalinaları enlemesine dilimleyin Kalıba yerleştirin Bu arada portakal veya mandalina jölesini bir kaba boşaltın 1 buçuk su bardağı sıcak su ile karıştırın Jöle eriyince üzerine 1 buçuk su bardağı su katın Hazırladığınız jöleyi mandalinaların üzerine dökün Buzdolabında birkaç saat bekletip, donmasını sağlayın Donan jöle pastayı kalıptan çıkarın, folyosunu sıyırıp, taze meyve dilimleri ile servis yapın
|
|
Mandalina Jöleli Pasta Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Jöleli Pasta TarifiMandalina Jöleli Pasta Tarifi MALZEME: 8 yumurta 8 çorba kaşığı toz şeker 10 çorba kasığı un yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Mandalina Kremi için: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya Rendelenmiş limon kabuğu Islatma suyu için: 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz seker Jölesi İçin: 1 5 su bardağı şeker 1 5 bardak su 10 tane Jelatin yarım fincan limon suyu HAZIRLANIŞI: Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır Un, bir kaba elenir Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür Yedirilinceye kadar karıştırılır Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür Kreminin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir Bir-iki kere karıştırılır Sonra pastanın üzerine sürülür Jölenin Hazırlanması: Tencereye su ve şeker konur Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır Ateşten alındıktan sonra ısıtılmış jelatin konur Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır Yarısı pasta kalıbına konur Üzerine; dilimlere ayrılıp beyaz kabukları ve zarı temizlenmiş mandalinalar dizilir Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır Donmuş jelatinin üzerine dökülür Üzerine tekrar mandalina dilimleri döşenir Donması için buzdolabına konur Donduktan sonra alınır Kalıp, sıcak suyun içine konur Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür
|
|
|
|