Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, mandalina, pasta, tarifi

Mandalina Jöleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Jöleli Pasta Tarifi



Mandalina jöleli pasta Tarifi

1 su bardağı un,
1/3 su bardağı toz şeker,
50 gram margarin,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı mandalina kabuğu rendesi,
1 paket mandalinalı veya portakallı jöle,
5-6 adet mandalina

Unu, tozşekerle beraber karıştırın Ardından küp küp kesilmiş margarini ekleyin Yumurtayı ve mandalina kabuğu rendesini katıp, yoğurun
Bu hamuru, dikdörtgen şeklindeki önceden yağlanmış bir kek kalıbına yayın 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin
Pişen hamuru fırından alın ve kalıbından çıkarın Kalıbın içini streç folyo ile kaplayın ve pişen hamuru tekrar içine yerleştirin Mandalinaların kabuklarını soyun ve mandalinaları enlemesine dilimleyin Kalıba yerleştirin
Bu arada portakal veya mandalina jölesini bir kaba boşaltın 1 buçuk su bardağı sıcak su ile karıştırın Jöle eriyince üzerine 1 buçuk su bardağı su katın Hazırladığınız jöleyi mandalinaların üzerine dökün Buzdolabında birkaç saat bekletip, donmasını sağlayın
Donan jöle pastayı kalıptan çıkarın, folyosunu sıyırıp, taze meyve dilimleri ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Mandalina Jöleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Jöleli Pasta Tarifi



Mandalina Jöleli Pasta Tarifi

MALZEME:
8 yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kasığı un
yarım paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları
Mandalina

Kremi için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Rendelenmiş limon kabuğu

Islatma suyu için:
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz seker

Jölesi İçin:
15 su bardağı şeker
15 bardak su
10 tane Jelatin
yarım fincan limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür
Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır
Un, bir kaba elenir Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur
Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür Yedirilinceye kadar karıştırılır
Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür
Kreminin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir
Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir Bir-iki kere karıştırılır
Sonra pastanın üzerine sürülür
Jölenin Hazırlanması: Tencereye su ve şeker konur Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır
Ateşten alındıktan sonra ısıtılmış jelatin konur Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır
Yarısı pasta kalıbına konur Üzerine; dilimlere ayrılıp beyaz kabukları ve zarı temizlenmiş mandalinalar dizilir
Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur
Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır
Donmuş jelatinin üzerine dökülür
Üzerine tekrar mandalina dilimleri döşenir
Donması için buzdolabına konur
Donduktan sonra alınır
Kalıp, sıcak suyun içine konur
Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.