Elmalı Güllaç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Güllaç TarifiElmalı Güllaç Tarifi Malzemeler 8 yaprak güllaç 8 su b süt1 su b toz şeker3 çorba k gül suyu1 su b pudra şekeri1 çay b hindistan ceviziİÇ HARCI İÇİN: yarım kg elma2 çorba k toz şekerSÜSLEMEK İÇİN: yeşil fıstık pirinç fındık nar taneleri ![]() HAZIRLANIŞI: Elmaları soyun ve rendeleyin Tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı şekeri koyarak pişirin Pişince soğumaya bırakın![]() Sütü tencereye alın Şekeri ve gül suyunu ekleyerek elinizi yakmayacak kadar ısıtın Tepsinin zeminine bir güllaç yaprağını yerleştirin![]() Üzerine bir kepçe süt dökün 4 kat bu şekilde devam edin Soğuyan elmalı harcı içine yayın![]() Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpin Kalan dört katı da yerleştirirken her katın arasına pudra şekeri serpin![]() Süt dökün En üst kata pudra şekeri serpin Bir kepçe süt dökün İyice sütünü çekince kalan sütü de üzerine dökün![]() Kalan pudra şekeri serpin ve çekmesini bekleyin Üzerini süslemek için fıstık, fındık ve nar taneleriyle şekiller yapın
|
|
|
|