Krokanlı Parfe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokanlı Parfe TarifiKrokanlı Parfe Tarifi Malzemeler 3 Çorba Kaşığı Konyak 3 Yumurta Akı 7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 400 gr Kremşanti 100 gr Fındıklı Krokan 300 gr Böğürtlen 6 Kokteyl Kiraz 2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı 100 gr Vişne Yemeğin Tarifi Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin Vişne ve krokanları ilave edin![]() Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın Kremalı karışımı kalıbın içine dökün Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin Buzlukta en az 5 saat bekletin![]() Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın![]() Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın Parfeyi dilimleyin Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun İkişer dilim parfe ekleyin Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin
|
|
|
|