![]() |
Karamelalı Portakal Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelalı Portakal Tatlısı TarifiKaramelalı Portakal Tatlısı Tarifi 6 parça sünger keki (herbiri iki dilime ayrılmış) 1/4 su bardağı portakal suyu 300 gr (1+1/4 su bardağı) şeker 300 gr (1+1/4 su bardağı) krema (3-4 damla vanilya esansı katılmış) 4 büyük portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenerek ince dilimlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) krem şanti (iyice çırpılmış) Derin bir tabağa sünger keki dilimlerini yayıp, üstlerine portakal suyunu serpiniz ![]() ![]() Orta boy bir tencereye şekeri koyup, 3/4 su bardağı su ekleyerek tencereyi ağur ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sıcak su dolu bir kaseye oturtarak, hazırladığınız bu karamelin sıcak kalmasını sağlayınız ![]() Portakal suyuyla ıslattığınız kek dilimlerini orta boy bir cam tabağa kare dilimler halinde yerleştirip, üstüne vanilyalı kremanın üçte birini yayarak, kaşığın tersiyle düzgünleştiriniz ![]() ![]() ![]() En üstte portakal dilimlerini örten karamel bulunacak biçimde, bütün malzeme bitene kadar tabakalar yapmaya devam ediniz ![]() Tatlıyı buzdolabına kaldırıp iki saat soğutunuz ![]() ![]() Tatlıyı buzdolabından alıp, üstünü krem şantiyi ile süsleyerek servis ediniz ![]() Not: Bu lezzetli tatlının, çok zengin olduğu için, az miktarlarda servis edilmesi gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|