![]() |
Kaymaklı Saray Baklavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Saray Baklavası TarifiKaymaklı Saray Baklavası Tarifi 750 gram un 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 20 gr ![]() 1/2 kahve fincanı rafine yağı 2 bütün yumurta 1 yumurta sarısı 200 gr ![]() Hamurun yağı : 400 gr ![]() İçi için; 1 kg ![]() 80 gr ![]() Şurubu: 1500 gr ![]() 750 gr ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurubu için, şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır ![]() İçi için, iç malzemesi olan süt ve irmik beraberce 5 dakika kaynatılır ![]() Unu mermerin üzerine eleyip harman yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun bir tanesini alıp merdane ile 2 - 3 milim kalınlığında oval pide biçimi açıp yukardaki yağdan ceviz büyüklüğünde alıp (15-18 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerlerini de aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine rutubetli bir bez kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendiriniz ![]() Hamuru merdane ile merdane ile 3 milim kalınlığında küçük bir yuvarlak tabak gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|