![]() |
Karadeniz Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Keki TarifiKaradeniz Keki Tarifi Keki: 125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış) 150 gr (1+1/4 su bardağı) un 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 100 gr (1/2 su bardağı) kavrulmuş fındık (dövülmüş) 1 yumurtanın sarısı Harcı: 250 gr (1 su bardağı) krema 250 gr çilek yada ağaççileği (yıkanıp ayıklanmış) 1 çorba kaşığı pudra şekeri Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() 2 fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Un ve şekeri büyük bir kaseye eleyip fındıkları ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp 3 eşit parçaya bölünüz ![]() ![]() ![]() Açılmış hamurları tepsilere yerleştirip, fırında 15 dakika, altları hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek yada ağaççileklerini ince ince dilimleyiniz ![]() Bir keki servis tabağına koyup kremanın ve meyvelerin yarısını üstüne döşeyiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|