Kara Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Bisküvi TarifiKara Bisküvi Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 1 yumurta 250 gr (2 su bardağı) un 2 çorba kaşığı kakao Süslemesi: 1 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı şeker 60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 1 çorba kaşığı glikoz Tereyağı büyük bir kasede tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık bir krema haline getiriniz Şekeri ekleyerek pürtüksüz ve kremamsı olana kadar dövünüz Yumurtayı ekleyip, iyice karışana kadar tekrar dövünüz Un ve kakaoyu birlikte kaseye eleyip, ellerinizle hamur pürtüksüz olana kadar hafifçe yoğurunuz Hamurun üstünü örtüp, buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Hamuru buzdolabından alıp 30 eşit parçaya bölünüz Her parçayı 30 cm uzunluğunda sosis biçiminde açınız Sosis biçimi parçalardan birini hamur tahtası üstüne koyup uçlarını kendinize doğru kıvırınız Her iki ucunu yansında bir biri üstüne dolayıp, bir kez kıvırınız Uçları geri döndürüp, düğüm yerinden bastırarak tutturunuz Aynı işlemi öteki parçalar için de tekrarlayınız Bisküvileri 3'er cm arayla tepsilere dizip, fırına sürerek 10 dakika sertleşinceye kadar pişiriniz Bisküvileri fırından alıp tel ızgara üstüne koyarak iyice soğutunuz Süslemesini hazırlamak için süt, şeker, çikolata, tereyağ ve glikozu küçük bir tencereye koyunuz Tencereyi çok kısık ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, şeker ve çikolata tamamen eriyene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakınız Bisküviler soğuyunca, herbirini çikolatalı süslemeye batırıp, kurumaları için yeniden tel ızgaraya koyunuz (Süsleme tamamen kurumayacaktır ) Bisküvilerinizi servis ediniz, yada hava geçirmeyen bir kapta saklayınız
|
|
|
|