|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hindistan, hindistancevizli, kaygana, tarifi, usulü |
![]() |
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana TarifiHindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi Kaygana: 125 gr (1 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 yumurta 1 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt (1/4 su bardağı suyla karıştırılmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) Harcı: 4 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı pekmez 60 gr hindistancevizi rendesi 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (istenirse) 1 çay kaşığı anason (istenirse) Kayganayı yapmak için un ve şekeri orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() Süt karışımından 1 çorba kaşığı ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırınız ![]() ![]() Süt-su karışımının yarısını azar azar katıp koyu bir bulamaç elde ediniz ![]() ![]() ![]() Bu arada küçük bir kasede bütün harç malzemesini karıştırıp bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir tavayı ısıtıp, kalan 1 çorba kaşığı eritilmiş yağla hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün kayganalar bitince her birinin üçte birine hindistancevizli harçtan bir kaşık koyup sararak rulo yapınız ![]() ![]() Not: Batı Hindistan mutfağından alınma bu yemeğin aslında, taze hindistancevizi kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|