Lalaped Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lalaped Tatlısı TarifiLalaped Tatlısı Tarifi MALZEMELER: 2 çorba kaşığı yoğurt 4 adet yumurta 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1 5 su bardağı tozşeker 1 5 su bardağı su HAZIRLANIŞI: Yoğurdu derin bir kaba alın Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla kanştınn Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın Lokmalan tencereye alıp soğutun Şerbet için şeker ve suyu kaynatın Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün Şerbeti çekince servis tabaklarına alın Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın
|
|
Lalaped Tatlısı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lalaped Tatlısı TarifiLalaped Tatlısı Tarifi Malzemeler: 2 çorba kaşığı yoğurt 4 adet yumurta 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Yeteri kadar tuz 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için sıvı yağ Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Önce derin bir kaba yoğurdu koyun Yumurta, tereyağı, süt ve bir tutam tuz ilave edip güzelce çırpın Un ve kabartma tozunu harmanlayıp bu karışıma ilave edip hızlı karıştırın Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın Yağ kızınca karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın Kızaran lokmaları tencereden alıp soğumaya bırakın Tatlının şerbeti için şeker ve suyu kaynatın Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün Şerbeti çekince servis tabaklarına alın Çekilmiş ceviz içi serpip servise sunun
|
|
|
|