Yeşil Çaylı Krem Brule Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Çaylı Krem Brule TarifiYeşil Çaylı Krem Brule Tarifi Krem brule için: 40 gr taze zencefil 80 gr şeker 700 ml krema 5 poşet yeşil çay 2 adet yumurta 2 adet yumurta sarısı Hamur şeritleri için: 2 yaprak milföy hamuru 40 gr çekilmiş fındık Kuşburnu marmeladı Krem brüle için: Zencefili soyup dilimleyin 40 gr şeker, zencefil ve 400 ml kremayı kısa bir süre kaynatın Tencereyi ateşten alın Çay poşetlerini ilave edin ve 6 dakika demlenmesi için bekletin Çaylı kremayı süzgeçten geçirin Yumurtalar, yumurta sarıları ve kalan kremayı bir kasede çırpın Çaylı kremaya ilave edip iyice karıştırın Çaylı krema karışımını 6 adet küçük fırın kabına doldurun Derin bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin, tepsiyi kalıpların yarısına gelecek şekilde sıcak suyla doldurun Önceden 160°C'de ısıtılmış fırının en alt rafında 50 dakika kadar pişirin 1 gece buzdolabında bekletin Milföy hamurlarına kıyılmış fındık serpin ve merdane ile hafifçe üstünden geçin Hamurlardan enlemesine 8 eşit şerit kesin Şeritleri aralıkla fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin Fırın kağıdıyla üstünü örtün ve bir tepsi ile ağırlık yapın Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin Fırından çıkartın ve soğuması için bekletin Servis yapmadan hemen önce krem bruleye kalan şekeri serpin ve aynı ısıdaki fırında şekeri karamelize edin Fındıklı milföy şeritlerine biraz kuşburnu marmeladı sürüp krem brulenin yanında servis yapın
|
|
|
|