Kolay Samsa Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Samsa TarifiKolay Samsa 8 Adet hazır milföy hamuru 1 Su bardağı çekilmiş badem 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı toz şeker Şerbeti İçin; 1,5 Su bardağı toz şeker 1,5 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı limon suyu # Milföy hamuru biraz un yardımıyla 2 mm kalınlığında, oklava ile açılır![]() # Yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve badem iyice karıştırılarak tatlının içi hazırlanır ![]() # Açılan milföy hamuruna bu hazırlanan içten konur, rulo şeklinde katlanır ![]() # Bütün milföy hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra üzeri kapalı olarak 45 dakika bekletilir ![]() # Dinlenen samsa ruloları 2 parmak kalınlığında kesilir, tepsiye aralıklı dizilir ![]() # Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ![]() # 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() # Şeker ve su kaynatılır, biraz kıvam alınca limon suyu konur, 2 dakika daha kaynatılır, ocaktan alınır ![]() # Fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet gezdirilir ![]() # 2 saat sonra servis yapılır ![]() Not: Samsa tatlısı ceviz içinden de hazırlanabilir
|
|
Kolay Samsa Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Samsa TarifiKolay samsa tatlısı tarifi Malzemeler 200 gram milföy hamuru Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 çorba kaşığı tozşeker 1 adet yumurtanın beyazı Şerbet için: 1 5 su bardağına yakın tozşeker 1 su bardağına yakın su Yarım limon Hazırlanısı Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açın Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun Rulo biçiminde sarın Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin Küçük küçük kesin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin Bu arada şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın Kaynamakta olan şerbeti ocaktan alıp, fırından yeni çıkan tatlının üzerine dökün Soğuduktan sonra servis yapın Not: Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi
|
|
|
|