Havuçlu Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Muhallebi TarifiHavuçlu Muhallebi Tarifi Malzeme
![]() Yapılışı: Havuçları rendeleyip, şeker ve 1 çay bardağı su ile karıştırıp çok kısık ateşte pişirelim Marmelat haline getirilen havuçların içine dövülmüş ceviz ve kırılmış bisküvi ilave ederek cam bir tepsiye serelim 1 kg süt,1 yumurta, 4 kaşık mısır nişastası, 3 kaşık un, 1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilyayı pişirip 5 dakika mikser ile karıştıralım Ilıkken tepsideki karışımın üzerine dökelim Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım Afiyet olsun![]() Havuçların kurumaması ve marmelat haline gelmesi için, altını kapatırken tencerede çok az su kalmış olması gereklidir
|
|
|
|