Kayısılı Ay Kurabiyeleri Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Ay Kurabiyeleri TarifiKayısılı Ay Kurabiyeleri Tarifi Malzemeler:
[*]Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın [*]Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın Hamuru 20 eşit parçaya bölün [*]Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın İki ucunu bastırarak kapatın [*]Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz
|
|
|
|