Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkül, krokanlı, tarifi

Krokanlı Keşkül Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Keşkül Tarifi



Krokanlı Keşkül Tarifi

1 Litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta (buğday nişastası kullanmanızı tavsiye ederim)
½ su bardağı su
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1-2 fincan ince çekilmiş badem (file badem de kullanabilirsiniz )

Süt ve tozşekeri bir tencereye koyun Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak süt kaynayıncaya kadar pişirin Süt kaynayınca ocaktan alın
Üzerine badem ve vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocağın üzerine tekrar koyun Bu sefer kısık ateşte kaynamaya bırakın
Diğer taraftan, nişasta ve suyu derin bir kaseye koyup çatalla çırparak ezin Yumurta sarılarını da katıp tekrar çırpın
Bu nişastalı yumurtalı karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırarak ilave edin Arada sırada karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın Üzerini krokanla ve varsa konserve ananasla süsleyin, çok yakışacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.