Krokanlı Keşkül Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokanlı Keşkül TarifiKrokanlı Keşkül Tarifi 1 Litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta (buğday nişastası kullanmanızı tavsiye ederim) ½ su bardağı su 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya 1-2 fincan ince çekilmiş badem (file badem de kullanabilirsiniz ) Süt ve tozşekeri bir tencereye koyun Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak süt kaynayıncaya kadar pişirin Süt kaynayınca ocaktan alın Üzerine badem ve vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocağın üzerine tekrar koyun Bu sefer kısık ateşte kaynamaya bırakın Diğer taraftan, nişasta ve suyu derin bir kaseye koyup çatalla çırparak ezin Yumurta sarılarını da katıp tekrar çırpın Bu nişastalı yumurtalı karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırarak ilave edin Arada sırada karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın Üzerini krokanla ve varsa konserve ananasla süsleyin, çok yakışacaktır
|
|
|
|