Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Fıstıklı Muhallebi TarifiSAKIZLI FISTIKLI MUHALLEBİ Malzemeler: 1 paket Pınar Krem Şanti 5 su bardağı (1 1/4 lt ) Pınar Süt 1 su bardağı (220 g ) toz şeker 3 çorba kaşığı (30 g ) buğday nişastası 5 çorba kaşığı (50 g ) pirinç unu 150 g iç antepfıstığı 2 adet damla sakızı Bir tutam tuz 1/2 bardak Pınar Süt (125 ml ) Hazırlanışı: Antep fıstıklarını sıcak suda bekletin ve kabuklarını ayıklayın Kurulayıp, havanda döverek toz haline getirin Bir tencere içine nişastayı ve pirinç ununu koyun, karıştırın Pınar Süt'ü yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin Şekeri, tuzu ve damla sakızını ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Muhallebiyi ateşten almadan birkaç dakika önce fıstıkları ekleyin Karıştırarak, ılınmasını sağlayın Pınar Krem Şanti'yi 1/2 bardak Pınar Süt ile hazırlayın Ilınmış muhallebiye hazırladığınız Pınar Krem Şanti'yi ilave ederek iyice karıştırın Servis kaselerine boşaltarak soğumasını bekleyin Dilerseniz toz fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
|
|
|
|