Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, kremalı, tarifi, tart

Fındıklı Kremalı Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Kremalı Tart Tarifi



Fındıklı Kremalı Tart

Yarım paket tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hamur malzemesi yumuşak tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu su ve azar azar un ekleyerek yoğrulur Unlu zeminde açılır ve yağlanmış tart kalıbına yerleşitirilir 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Bu arada üst malzeme komple çırpılır Fırından çıkan tarta dökülür Tekrar fırına verilir 20 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Fındıklı Kremalı Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Kremalı Tart Tarifi



Tart hamuru için:

125 gr margarin

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2 çay kaşığı kabartma tozu

2 adet yumurta

3 su bardağı un

Karamel için:

25 adet ceviz içi

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)

2 yemek kaşığı su

Oda sıcaklığında beklemiş olan margarini ve tozşekeri yoğurma kabına alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın Vanilya, kabartma tozu ve yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin

Unu da azar azar ekleyerek pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin

Hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerine alıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın

Tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak kalıbın dibine ve kenarlarına yükselterek yayın Fazla gelen kısımlarını keserek düzeltin Üzerini çatalla delin ki, pişerken hava almasın ve kabarmasın

Tartı önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika kadar pişirin kenarları hafif kahverengi olunca pişmiş demektir Çıkarın ve soğutun

Diğer taraftan, karamel sosu hazırlamak için, tozşekeri küçük bir tencerede iki yemek kaşığı suyla karıştırıp kısık ateşte pişirin Şeker eriyip koyulaşmaya başlayınca (karemel rengi alınca) ocaktan alın Üzerine kremayı döküp yedirinceye kadar hızlı hızlı karıştırın (Yüzünüze sıçrayabilir, dikkatli olun)

Hazırladığınız şekerli kremayı tartın üzerine yayın Fındıklarla süsledikten sonra soğumasını bekleyip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.