10000. Tarif Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
10000. Tarif Pastası Tarifi10000 Tarif Pastası5 adet yumurta 5 kahve fincanı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 dolu çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 su bardağı süt Yarım kahve fincanı pirinçunu Yarım kahve fincanı nişasta Yarım kahve fincanı kakao 1 kahve fincanı toz şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Arası için: 1 adet orta boy muz 1 adet orta boy kivi 1 çay bardağı kırılmış çikolata Islatmak için ![]() 1 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kranül kahve Üzeri için: 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Süslemek için: 4 adet sade lokum 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 avuç boncuk şeker Yarım paket eritilmiş çikolata # İlk işlem olarak pandispanya hazırlanır Çukur bir kabın içinde yumurta ve pudra şekeri mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır![]() # Üzerine elenmiş un, yakmadan eritilmiş tereyağı, kakao ve kabartma tozu eklenir, kısa süre karıştırılır ![]() # Ortası delik olmayan kek kalıbı yağlanır, pandispanya karışımı dökülür 160 derecede ısıtılmış fırına verilir Kabarıp, kızarana kadar pişirilir![]() # Pişen pandispanya soğurken krema hazırlanır Soğuk süt, toz şeker, yumurta, pirinçunu, nişasta ve kakao bir tencereye konur, karıştırılır![]() # Daha sonra orta ateşli ocağa yerleştirilir Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir Ateşten alınır, vanilya eklenir![]() # Krema ara ara karıştırarak soğutulur Bu sırada pandispanya enine üç parçaya kesilir![]() # Islatma malzemesi iyice karıştırılır Pandispanya katlarının üzerine ıslatma malzemesi gezdirilir![]() # İlk kat pandispanyanın üzerine kremanın yarısı konur, düzeltilir Üzerine kırılmış çikolatanın, küp doğranmış kivi ve muzun yarısı konur![]() # İkinci kat pandspanya yerleştirilir Üzerine aynı şekilde kalan krema ve diğer malzemeler konur Son kat pandispanya yerleştirilir![]() # Üst kaplama malzemesi olan toz krem şanti ve soğuk süt kıvam alana kadar mikserle çırpılır Yarısından daha azı süsleme için ayrılır![]() # Krem şanti geniş yüzeyli bir bıçakla pastanın üzerine ve kenarlarına sıvanır ![]() # Ayrılan krem şanti krema pompasına doldurulur Pastanın kenarına kavisli şekiller yapılır![]() # Sade lokumlar bir araya getirilir, parmak ucuyla yoğrulur Pudra şekeri bulunan tezgahta merdane ile açılır Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir![]() # Kesilen lokum çiçekler avuç ortasına konur, hafif sıktırarak şekil verilir Ortalarına boncuk şeker konur ya da gıda boyası ile nokta şeklinde boyanır![]() # Çiçekler pastanın üst kenarına aralıklı yerleştirilir Boncuk şekerler arzuya göre serperek yerleştirilir![]() # Ben-Mari usulu eritilmiş sıcak çikolata krema pompasına konur İnce uç takılır, arzu edilen kutlama cümlesi yazılır![]() # Pasta buzdolabında 4-5 saat dinlendirildikten sonra kutlama için hazırdır |
|
|
|