Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastası, tarif, tarifi

10000. Tarif Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

10000. Tarif Pastası Tarifi



10000 Tarif Pastası

5 adet yumurta
5 kahve fincanı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
Yarım kahve fincanı pirinçunu
Yarım kahve fincanı nişasta
Yarım kahve fincanı kakao
1 kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Arası için:
1 adet orta boy muz
1 adet orta boy kivi
1 çay bardağı kırılmış çikolata
Islatmak için
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kranül kahve
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
4 adet sade lokum
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 avuç boncuk şeker
Yarım paket eritilmiş çikolata

# İlk işlem olarak pandispanya hazırlanır Çukur bir kabın içinde yumurta ve pudra şekeri mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır
# Üzerine elenmiş un, yakmadan eritilmiş tereyağı, kakao ve kabartma tozu eklenir, kısa süre karıştırılır
# Ortası delik olmayan kek kalıbı yağlanır, pandispanya karışımı dökülür 160 derecede ısıtılmış fırına verilir Kabarıp, kızarana kadar pişirilir
# Pişen pandispanya soğurken krema hazırlanır Soğuk süt, toz şeker, yumurta, pirinçunu, nişasta ve kakao bir tencereye konur, karıştırılır
# Daha sonra orta ateşli ocağa yerleştirilir Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir Ateşten alınır, vanilya eklenir
# Krema ara ara karıştırarak soğutulur Bu sırada pandispanya enine üç parçaya kesilir
# Islatma malzemesi iyice karıştırılır Pandispanya katlarının üzerine ıslatma malzemesi gezdirilir
# İlk kat pandispanyanın üzerine kremanın yarısı konur, düzeltilir Üzerine kırılmış çikolatanın, küp doğranmış kivi ve muzun yarısı konur
# İkinci kat pandspanya yerleştirilir Üzerine aynı şekilde kalan krema ve diğer malzemeler konur Son kat pandispanya yerleştirilir
# Üst kaplama malzemesi olan toz krem şanti ve soğuk süt kıvam alana kadar mikserle çırpılır Yarısından daha azı süsleme için ayrılır
# Krem şanti geniş yüzeyli bir bıçakla pastanın üzerine ve kenarlarına sıvanır
# Ayrılan krem şanti krema pompasına doldurulur Pastanın kenarına kavisli şekiller yapılır
# Sade lokumlar bir araya getirilir, parmak ucuyla yoğrulur Pudra şekeri bulunan tezgahta merdane ile açılır Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir
# Kesilen lokum çiçekler avuç ortasına konur, hafif sıktırarak şekil verilir Ortalarına boncuk şeker konur ya da gıda boyası ile nokta şeklinde boyanır
# Çiçekler pastanın üst kenarına aralıklı yerleştirilir Boncuk şekerler arzuya göre serperek yerleştirilir
# Ben-Mari usulu eritilmiş sıcak çikolata krema pompasına konur İnce uç takılır, arzu edilen kutlama cümlesi yazılır
# Pasta buzdolabında 4-5 saat dinlendirildikten sonra kutlama için hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.