Kaymaklı Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Elmalı Ayva Tatlısı TarifiKaymaklı Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi 4 ayva 1 elma 100 g çekirdeksiz kuru üzüm 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker 1/2 çay kaşığı şeker boyası 2 yemek kaşığı kaymak tarçın Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın
|
|
|
|