Jöleli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Tart TarifiJÖLELİ TART Malzemesi: Hamuru: 200 gr un 140 gr tereyağı 70 gr pudra şekeri 1 adet yumurta sarısı 1 adet limon kabuğu rendesi 200 gr krem şantiy 1 paket kayısı jölesi Üstüne: 200 gr üzüm Hazırlanışı: Hamur tahtasına un ile pudra şekerim eleyin Ortasını havuz gibi açarak, burayar yumurta sarısı, margarin, limon kabuğu rendesini katarak mıncıklayarak yoğurun Elde ettiğiniz hamuru yağ kağıdına sararak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın Sonra merdane ile yarım parmak inceliğinde açarak bunu, içinde pişireceğiniz 24 cm çapındaki kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesin Kalıbın kenarları çıkarılmış olarak altına döşeyin Hamuru yalnız altlığıyla birlikte orta ateşteki fırına sürerek 30 dakika pişirin Sonra hamuru fırından alarak altlığın üstüne hamur olduğu hakle altlığın kenar çemberini takın, jöleyi pakedin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayarak, tartın üzerine dökün Buzdolabına koyarak soğumaya bırakın Jöle donunca krem şantiyi sıkma torbasına koyarak, jölenin üzerine şekilli olarak sıkın Krem şantiyin orta kısmına da üzüm taneleri koyarak süsleyin
|
|
Jöleli Tart Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Tart TarifiTart Hamuru Pasta kremi 5 adet portakal 250 gr tozşeker 1 su bardağı su 6-7 adet jelatin yaprağı Tart hamurunu hazırlayıp pişiriniz 5 adet portakalın suyunu çıkarınız Portakal suyuna tozşekeri koyup, eritiniz Jelatin yapraklarını yıkayıp, 1 bardak ılık su içerisinde jelatini eritiniz Portakal suyuna jelatinli suyu ilâve edip, hepsini çok ince delikli bir süzgeçten geçiriniz Tart kalıbınız büyüklüğündeki bir kaba bu jelatinli portakal suyunu koyup, buzdolabında dondurunuz Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp, içine pasta kremini koyup, çevresi kadar yayınız Donan portakallı jelatin kabını sıcak suyun içine kalıpla sokup, jelatini biraz gevşetiniz Tartınızın üzerine jelatini ters çeviriniz ve servis yapınız
|
|
|
|