Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, tarifi, tart

Jöleli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Tart Tarifi



JÖLELİ TART

Malzemesi:
Hamuru:
200 gr un
140 gr tereyağı
70 gr pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
200 gr krem şantiy
1 paket kayısı jölesi
Üstüne:
200 gr üzüm

Hazırlanışı:
Hamur tahtasına un ile pudra şekerim eleyin Ortasını havuz gibi açarak, burayar yumurta sarısı, margarin, limon kabuğu rendesini katarak mıncıklayarak yoğurun Elde ettiğiniz hamuru yağ kağıdına sararak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın Sonra merdane ile yarım parmak inceliğinde açarak bunu, içinde pişireceğiniz 24 cm çapındaki kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesin Kalıbın kenarları çıkarılmış olarak altına döşeyin Hamuru yalnız altlığıyla birlikte orta ateşteki fırına sürerek 30 dakika pişirin Sonra hamuru fırından alarak altlığın üstüne hamur olduğu hakle altlığın kenar çemberini takın, jöleyi pakedin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayarak, tartın üzerine dökün Buzdolabına koyarak soğumaya bırakın Jöle donunca krem şantiyi sıkma torbasına koyarak, jölenin üzerine şekilli olarak sıkın Krem şantiyin orta kısmına da üzüm taneleri koyarak süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Jöleli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Tart Tarifi



Tart Hamuru

Pasta kremi

5 adet portakal

250 gr tozşeker

1 su bardağı su

6-7 adet jelatin yaprağı

Tart hamurunu hazırlayıp pişiriniz

5 adet portakalın suyunu çıkarınız

Portakal suyuna tozşekeri koyup, eritiniz

Jelatin yapraklarını yıkayıp, 1 bardak ılık su içerisinde jelatini eritiniz

Portakal suyuna jelatinli suyu ilâve edip, hepsini çok ince delikli bir süzgeçten geçiriniz

Tart kalıbınız büyüklüğündeki bir kaba bu jelatinli portakal suyunu koyup, buzdolabında dondurunuz

Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp, içine pasta kremini koyup, çevresi kadar yayınız

Donan portakallı jelatin kabını sıcak suyun içine kalıpla sokup, jelatini biraz gevşetiniz

Tartınızın üzerine jelatini ters çeviriniz ve servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.