Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, muhallebili, tarifi

Muhallebili Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Güllaç Tarifi



Muhallebili Güllaç Tarifi

Güllacı:
10 tane güllaç yaprağı
3 bardak süt
2 bardak toz şeker
2 bardak süt
Muhallebisi:
1/2 kahve fincanı pirinç unu
1/2 bardak tuzsuz iç antepfıstığı
1/2 bardak su
1/2 kahve kaşığı tuz

Malzemesinden güllacın muhallebisi yapılır ve soğuduktan sonra 10 eşit parçaya ayrılır Sonra bir tencerede süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle şeker iyice eritildikten sonra süt soğumaya bırakılır Süt soğuyunca büyük ve yuvarlak bir tepsiye boşaltılır ve buna güllâç yaprakları teker teker batırılır, iyice yumuşayıncaya kadar sütte yatırılır
Sonra güllâç yapraklarının dört ucu üste kıvrılmak suretiyle iki kat haline getirilir ve ortasına parçalara ayrılmış olan muhallebi konulur ve güllâcın uçları muhallebinin üstüne kapatılır Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek biçimde tabağa döşenir Güllâçlar tabağa döşendikten sonra üzerlerine tepsideki süt dökülür, yarım saat bekletilir ve arada bir kaşıkla süt alınarak güllâçların üzerine dökülür, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Güllaç Tarifi



1 pekt sade puding

6 adet güllaç yufkası

15 litre süt

2 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi

3 su bardağı süt (muhallebisi için)

15 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır Muhallebisi pişirilir Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın Bu aşamada biraz ceviz içi serpin Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1'er kepçe süt gezdirin Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Güllaç Tarifi



6 yaprak güllaç

4 su bardağı süt

2 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz

1 çay bardağı gülsuyu

İÇİ:

2 su bardağı süt

3 kaşık şeker

2 kaşık un

Vanilya

1 yumurta sarısı

SÜSLEMEK İÇİN:

Nar

2 su bardağı süt, 3 kaşık şeker, 2 kaşık un ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın Katılaşıncaya kadar pişirin Katılaşınca vanilyayı ekleyin mikserle 10 dakika çırpın Soğutun

4 su bardağı sütü kaynatın

Kenarlı büyük tepsiye güllacı koyun Üzerine kepçe ile sütü gezdirin Küçük cam kaseye alın Ortasına 1 kaşık muhallebi koyun ve dışarıda kalan kenarları ortasına bohça gibi kapatın Güllacı servis tabağına alın

Bütün güllaçlara aynı işlem uygulayın Kalan sütü ısıtıp üzerine dökün Ortalarına 1 tatlı kaşığı gülsuyu koyun Üzerini narla süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.