Çilek Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Tatlısı TarifiÇiLek TatLısı Tarifi 1 kilo çilek 1 kilo şeker 1 litre su 4 kaşık nişasta Çilek boyası Çilekleri ayıklayın ve bol suda yıkayın Kâselere üçer beşer dağıtın Diğer tarafta şerbetini yapın ve çilek özünü de katıp kaynatın Nişastayı soğuk suyla karıştırın ve kaynayan şerbete Koyulaşınca kâselerdeki çileklerin üzerine eşit şekilde dökün Buzdolabına koyun ve 4 saat soğutun Üzerlerine yeşil fıstık koyarak servis yapın![]() |
|
Çilek Tatlısı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Tatlısı TarifiÇilek Tatlısı Tarifi 250 gram çilek 180 gram şeker 1 limon 5 yumurta 1 kaşık tereyağı 250 gram çileği yıkayın, kumlarının gitmesini sağlayın Bunlardan beş altı tanesini ayırın Geriye kalanın çöplerini çıkarıp, çatalla, püre haline gelinceye kadar ezin Buna şekeri, limonun suyunu katıp karıştırın Beş yumurtanın akını, derin bir kap içinde, kar haline gelinceye kadar dövün çileğe katın Fırın kabının dibini yağlayıp bu karışımı içine düzgünce yayın fırına verin 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın
|
|
|
|