![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı TarifiGözleme Tatlısı Tarifi Kullanılacak malzeme: 1,5 su bardağı un, 200 gr tereyağı, 1,5 kahve fincanı su, 1 yumırtanın sarısı, 1 çay kaşığı tuz ![]() Kızartılması için: 1+1/4 su bardağı ayçiçek yağı ![]() Şurubu için: 1+3/4 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne serpmek için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya dövülmüş antepfıstığı ![]() Yapılışı: Tencereye 1,5 bardak su, 1 3/4 su bardağı tozşeker ve 1 tatlı kaşığı limon suyu konulup orta ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı TarifiGözleme Tatlısı Tarifi 5 kahve fincanı un 1,5 kahve fincanı tereyağı 1,5 kahve fincanı su 1 kahve fincanı un (açmak için) 1 yumurtanın sarısı 1 kahve kaşığı tuz Kızartmak için: 1,5 bardak rafine zeytinyağı Şurubu: 2 bardak toz şeker 1,5 bardak su 1 tatlı kaşığı limon Üzerine: 1 bardak çekilmiş ceviz Bir tencereye ölçülere göre su, toz şeker ve limon suyu konularak ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her açılan hamurun üzerine fırça ile artan teıeyağından sürülür ve yağlı taraflara açılan hamurlar birbirinin üzerine gelecek biçimde oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı TarifiGözleme Tatlısı Tarifi 2 su bardağı un 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tereyağı yeteri kadar tuz yarım su bardağı su 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı çekilmiş ceviz Şurup için: 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Unu, yumurta sarısı, tuz, tereyağı ve su ile sıkıca bir hamur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurup: Bir kaba şeker ve su konur, kaynatılır, koyulaştığında limonla kestirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı TarifiGözleme Tatlısı Tarifi 3 bardak un 2 adet yumurta sarısı ½ bardak su 1 bardak sıvıyağ 2 kaşık tereyağı 1 bardak çekilmiş ceviz Şerbeti: 1 bardak şeker 2 ![]() 1 damla limon suyu Şerbeti için su ve şekeri kaynatın, 1 damla limon suyu damlatın, ateşten alın ![]() Unu eleyip ortasını açın: yumurta, tereyağı, yumurta sarısı ve tuz katarak yoğurun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı Tarifi250 gram un 1 yumurta sarısı 125 gram tereyağı 1 bardak zeytinyağı Unu hamur tahtasına eleyip, ortasmı havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta, 100 gram tereyağını eritip, hafif soğuyunca elle karıştırarak beyazlatınız ![]() Bir müddet dinlenen hamurları, yuvarlak daireler şeklinde açıp, üzerine muntazam şekilde yağ sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu iyice çekince, bir servis tabağına muntazam bir şekilde yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|