Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tarifi, yufkalı

Yufkalı Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kadayıf Tarifi



Yufkalı Kadayıf Tarifi

2 yufka

Yarım su bardağı su ve sıvıyağ

250 gr kadayıf

2 su bardağı dövülmüş ceviz

100 gr tereyağı

Şerbet:

5 su bardağı su

5 su bardağı tozşeker

Yarım limon

Su ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın Yufkaları ortadan ikiye kesin Elde ettiğiniz dört parçanın üzerine su ve sıvıyağ karışımıyla ıslatın Kadayıfı elinizle didikleyin Her bir yufkanın üzerini kadayıfla kaplayın Üzerine ceviz serpip, rulo şeklinde sarın Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.