Çikolatalı Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Muhallebi TarifiÇikolatalı Muhallebi Tarifi 7 su bardağı süt (1750 gram) 1,5 su bardağı toz şeker (330 gram) 1 kahve fincanı kakao 1/2 kahve fincanı nişasta 1 su bardağı su 1/2 fincan ararot ya da patates unu Sütün ve şekerin yarısını, bir taşım kaynatalım ve bir kenara koyalım Başka bir tencereye geri kalan toz şekeri, kakaoyu, nişastayı ve ararotu koyup kuru kuruya karıştınp geri kalan sütü de ilave edelim Bu karışımı yavaş yavaş sıcak süte karıştırıp kısık ateşte telle çırpa çırpa boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim Kaseye doldurup soğumaya bırakalım, sonra servis yapalım
|
|
Çikolatalı Muhallebi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Muhallebi Tarifi4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı un 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 50 gram bitter çikolata Unu tereyağında kavurun Üzerine sütle çırpılmış yumurtaları kakao ve şekeri de koyup iyice çırpın Bu karışımı tereyağında kavrulmuş unun üzerine boşaltıp karıştırarak pişirmeye devam edin Koyulaşınca ocaktan alıp sıcakken içine bitter çikolata koyup karıştırın, vanilya da üzerine koyup kalıplara boşaltın Üzerine fındık ya da ceviz serpin Soğuyunca üzerine istenirse vanilyalı dondurma ya da mevsim meyveleri ile servis yapılabilir
|
|
|
|