Kayısı Ve İncir Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Ve İncir Tatlısı TarifiKayısı Ve İncir Tatlısı Tarifi Malzeme: 150 gram kuru incir 100 gram kuru kayısı 1 su bardağı Tozşeker İç Malzeme için : 100 gram ceviz 100 gram fındık 1 çay bardağı hindistan cevizi 50 gram toz fıstık 1 çay bardağı krema 3 çorba kaşığı bal Kayısı ve inciri ayrı tencerelerde tozşekeri yarı yarıya ilave ederek kaynatın ve soğumaya bırakın Ceviz ve fındıkları ezerek toz haline getirin ve bütün iç malzemeyle birlikte karıştırın Kaynattığınız kayısı ve incirlerin içini hazırladığınız iç malzemeyle doldurun Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırından alın İsteğe göre kaymak veya dondurma ile ılık veya soğuk servis yapın
|
|
|
|