Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, sütlü, tarifi

Sütlü Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Baklava Tarifi



Sütlü Baklava



Malzemeler,

500 gram hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı ceviz
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için,

3 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın
Ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin
Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını tereyağ ile yağlayın
Tepsinin en alt katına bir kat yufka serin
Üzerine ceviz serpin
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın
En üst katına sadece yufka serin
Margarini tavada eritin
Baklavanın üzerinde gezdirin
Küçük baklava dilimleri elde edecek şekilde kesin
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün
Baklava şerbetini çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.