Sütlü Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Baklava TarifiSütlü Baklava ![]() Malzemeler, 500 gram hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı ceviz Yarım paket margarin 2 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için, 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın ![]() Ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin ![]() Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını tereyağ ile yağlayın ![]() Tepsinin en alt katına bir kat yufka serin ![]() Üzerine ceviz serpin ![]() Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() En üst katına sadece yufka serin ![]() Margarini tavada eritin ![]() Baklavanın üzerinde gezdirin ![]() Küçük baklava dilimleri elde edecek şekilde kesin ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün ![]() Baklava şerbetini çektikten sonra servis yapın
|
|
|
|