Havuçlu Toplar Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Toplar Nasıl Yapılır TarifiHavuçlu Toplar Nasıl Yapılır Malzeme Listesi 1 Kilogram Havuç 1 Paket Pötibör Bisküvi 1 Su Bardağı Fındık ya da Ceviz 1 Su Bardağı Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Adet Limon 1 Paket Vanilya 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi Havuçlu Toplar (Cezerye) Nasıl Yapılır? 1 Havuçları yıkayıp dışını sebze fırçası ile fırçalayın ya da bıçakla kazıyarak ince ince rendeleyerek tencereye alın![]() 2 Rendelenmiş havuçların üzerine bir su bardağı şekeri serpiştirerek ocağın altını orta hararette olacak şekilde açın Havuçlar suyunu salıp kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve suyu tamamen çekip yumuşayıncaya dek pişirin![]() 3 Ocağın altını kapattıktan sonra bir adet limonun kabuğunu incecik rendeleyerek havuçlara ekleyin Bir paket de vanilya ve 1 tatlı kaşığı tarçını dökerek iyice karıştırın Havuçların biraz ılınmasını bekleyin![]() 4 Bisküvileri küçük küçük kırarak tencereye ilave edin Fındığı da havanda döverek ilave edin Bütün harcı güzelce yoğurun![]() 5 Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve bir kaseye koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak tabağa dizin![]() 6 Tatlı sevenler için yağsız ve masum bir kaçamak olarak tüketebilirsiniz Not: Topların daha sıkı bir şekilde olabilmesi icin havuçlar piştikten sonra vanilya ile birlikte margarin de eklenebilir ama tatlının kalorisi artacaktır ![]() Dilerseniz bitter çikolatayı benmari usulu eritin ve havuc toplarınızı içine batırıp çıkarın Farklı bir sunum alternatifi oluşturabilirsiniz
|
|
|
|