Vişneli Tirit Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Tirit TarifiVişneli Tirit Tarifi 1 francala kaymak 1 kg vişne 2 su bardağı şeker Vişnenin içinden iki avuç kadarının suyu dilim dilim kesilerek bir tepsiye yanyana sıralanmış francalaların üzerine dökülür Kalan vişneler de tane halinde üstlerine konur İki bardak dolusu şeker bir bardak suyla kaynatılmak suretiyle meydana getirilen şurup da bunun üzerine dökülür Tepsi, üzeri kapatılarak orta ısılı bir ateşte ya da fırında ısıtılır, ekmekler şurubu iyice emdikten sonra fırından alınır İstenildiği takdirde ekmeklerin üzerine birer parça kaymak da konur
|
|
Vişneli Tirit Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Tirit TarifiVişneli Tirit Tarifi MALZEME ÜSTESİ 8 dilim bayat ekmek içi 100-150 gr tereyağı Taze kaymak 1 kg vişne 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su YAPILIŞI Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkarıp orta boy bir tencereye koyun Üzerine şeker ve suyu katıp orta ısılı ateşe oturtun Sık sık karıştırarak kaynatın Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın Öte yandan küp küp doğradığınız ekmekleri geniş bir tavada erittiğiniz yağın içine aktarın Sürekli karıştırarak ekmekleri sararıncaya dek 8-10 dakika kavurup, kızartın Kızaran ekmeklerin üzerine vişneleri suyuyla beraber aktarın Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın Kaymakla beraber servise sunun
|
|
|
|