Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, hakkında, marmeladlar

Marmeladlar Hakkında Bilgi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmeladlar Hakkında Bilgi



Marmeladlar Hakkında Bilgi

Günümüzde marmelat, en çabuk düdüklü tencerede yapılmaktadır İki tür marmelat vardır ; Koyu ve jöle marmelat

KOYU MARMELAT

Metod I:
Meyveleri kazıyıp ikiye keserek suyunu sıkınız Çekirdeklerini ve kalın kısımları (varsa) bir tülbent torbaya koyunuz Kabukları beyaz kısımlarıyla beraber ince ince yada iri iri doğrayınız
Kabukları, tülbent torbasını, asit (1 kg meyve için bir çay kaşığı limon tuzu) ve suyu tenceredeki meyve suyuna katıp orta ateşte 2 saat, kabuklar yumuşayana kadar pişiriniz
Tülbent torbayı çıkarıp suyunu sıktıktan sonra atınız Ateşin altını kısıp, dilediğiniz ölçüde şeker katıp karıştırarak eritiniz Şeker eriyince ateşin altını açıp, tutma kıvamına gelene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten indirip üstündeki köpükleri alınız Marmelatı üstünde bir tabaka oluşana kadar ılınmaya bıraktıktan sonra (böylece kabuklar kavanozun dibine çökmeyecektir) kepçeyle kuru kavonozlara doldurunuz Marmelatların üstünü hemen yağlı kağıtla örtünüz Marmelat tamamen soğuduktan sonra, kavanozların kapaklarını sıkıca kapatınız

Metod II:
Meyveleri kazıyıp kabuklarını soyunuz Kabukların beyaz kısımlarını çıkarınız Kabukları ince ince doğrayıp asit (1 kg meyve için bir çay kaşığı limon tuzu) ve suyun yarısıyla orta ateşte 2 saat kabuklar yumuşayana kadar pişiriniz
Meyvelerin iç kısımlarını doğrayıp, beyaz kısımlarla birlikte, kalan suda 2 saat pişirerek süzgeçle süzünüz Çekirdeklerini, kalın kısımlarını ve beyaz kısımlarını çıkarıp atınız yada daha koyu marmelat istiyorsanız ezerek süzgeçten geçiriniz
Süzdüğünüzü kabuklara katıp, dilediğiniz kadar şeker ekleyerek Metod I'de olduğu gibi pişirmeye devam ediniz

Metod III :
Meyveleri kazıyıp bütün olarak tenceredeki suda 2 saat, dikiş iğnesi kolayca batana kadar pişiriniz
Meyveleri çıkarıp kabaca doğrayınız Çekirdekleri çıkarıp tülbent torbaya koyarak tencereye atınız Su ve çekirdekleri 15 dakika kaynatıp, tülbenti sıkarak çıkarınız Doğranmış meyveyi tencereye koyup dilediğiniz kadar şeker katarak, Metod I'de olduğu gibi pişirmeye devam ediniz

JÖLE MARMELAT
Meyveleri kazıyıp kabuklarını soyunuz Kabukların beyaz kısmını keserek çıkarınız Kabukları ince ince kesip tülbent torbaya koyunuz Meyveleri doğrayıp beyaz kısımlarla birlikte tencereye koyunuz Tülbent torbayı da tencereye koyup su ve asiti (1 kg meyve için bir çay kaşığı limon tuzu) ekleyerek 2 saat pişiriniz
Tülbent torbayı çıkarıp kabukları soğuk suyun altında çalkalayınız Süzüp, kapaklı kaseye koyarak bir kenara bırakınız
Tenceredekileri büyük bir kasenin üstünde gerilmiş tülbente boşaltıp, bir gece süzülmesini bekleyiniz
Suyu ölçüp her 2 1/2 su bardağı için 2 su bardağı şeker, su ve ince doğranmış kabukları tencereye koyarak Metod I'de olduğu gibi pişirmeye devam ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.