Şeftalili Tepsi Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Tepsi Keki TarifiŞeftalili Tepsi Keki Tarifi 600 gr şeftali 125 gr tereyağı 500 gr yoğurt 4 adet yumurta 150 gr şeker 1 paket şekerli vanilin 200 gr irmik 200 gr un 1 paket kabartma tozu 150 ml portakal suyu Pudra şekeri Şeftalileri yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın ve dilimlere kesin Tereyağını eritip soğumaya bırakın Yoğurt, yumurtalar, şeker ve şekerli vanilini bir kapta karıştırın Tereyağını ilave edip kısa bir süre daha karıştırmaya devam edin Un, irmik ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp yoğurtlu karışımın üstüne eleyin Kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün Şeftali dilimlerini hamurun üstüne yerleştirip önceden 180 C'de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Portakal suyunu karıştırıp şeftalili kekin üstünde gezdirin Pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|