Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzlu, kavun, tarifi

Buzlu Kavun Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlu Kavun Tarifi



Buzlu Kavun

6 kişilik Gerekli malzeme:
1 kg kavun,
1 tutam vanilya
3 çorba kaşığı mısır veya patates nişastası
15 kahve fincanı tozşeker
3 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

Kavunun içini çıkarıp doğrayın Mikserde püre haline getirip çelik tencereye alın Nişasta ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Tozşekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Kavun püresini ateşten alıp fıstığın üçte ikisini ve vanilyayı ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın
Hazırladığınız karışımı şekilli bir kalıba döküp buzdolabında 12 saat bekletin Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip kalan fıstığı üzerine serpin ve dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.