![]() |
Muzlu Sarma Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Sarma Tatlısı TarifiMuzlu Sarma Tatlısı Tarifi Sütlü ve meyveli tatlıları seviyorsanız; hem pratik hem de lezzetli muzlu sarma tatlısı tarifi tam size göre! Malzemeler, 1 litre süt 1 paket pötibör bisküvi 1 paket margarin (250 gram) 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet orta boy muz ![]() Hazırlanışı, Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin ![]() Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın ![]() Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin ![]() Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin ![]() Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin ![]() Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin ![]() Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin ![]() Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin ![]() Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın ![]() Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun ![]() Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın ![]() Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|